TEŽAK POSAO

Motoroli su mjesečne sigurnosne nadogradnje Androida 'prekomplicirane'

29.07.2016 u 09:51

Bionic
Reading

U svijetu Android pametnih telefona, sigurnost je kritičan aspekt. Činjenica da neki proizvođači mobilnih uređaja 'olako zaboravljaju' svoje korisnike po pitanju nadogradnji postala je vruća tema u brojnim krugovima. Sad se u tom smislu oglasila i Motorola

Nakon što se lani otkrila golema sigurnosna rupa u Android uređajima, Google je odlučio zakrpati stvar - no i dalje nema kontrolu nad proizvođačima uređaja koji nadogradnje i zakrpe moraju poslati korisnicima. Nedugo nakon toga, Google je odlučio izdavati mjesečne sigurnosne nadogradnje za najpopularniju mobilnu platformu na svijetu, a dio proizvođača je obećao kako će ih implementirati 'na vrijeme'.

I dok su Samsung i LG odlučili reći 'da' mjesečnim osvježenjima, Motorola se nije našla na toj listi. Čini se kako i neće. Po otkrivanju novih modela Moto Z i Moto Z Force, kompanija je otkrila kako se neće obvezati na mjesečne sigurnosne nadogradnje. Rekli su kako planiraju podršku za Android u smislu sigurnosnih zakrpi...no one definitivno neće dolaziti mjesečno.


Prošlogodišnji Moto X je primjerice nadogradnje dobivao otprilike svakih tri-četiri mjeseca, a najsvježiji modeli iz Motorole još drže nadogradnje iz svibnja ove godine. U kompaniji navode kako je mjesečno osvježavanje kompliciran i težak posao te je učinkovitije kada stvari šalju u manje učestalim paketima.

Via Neowin