NOVA APLIKACIJA

Microsoft želi da iPhoneom snimate još bolje fotografije

28.07.2016 u 21:51

Bionic
Reading

Teško da se vlasnici iPhonea mogu požaliti na kvalitetu kamerica, no uvijek može bolje. To vjeruju i u Microsoftu te su kreirali aplikaciju Pix, koja zahvaljujući pomoći 'umjetne inteligencije' osigurava snimanje najboljih mogućih uradaka na brz i jednostavan način

Da stvar bude bolja, Microsoft Pix nema nikakvih opcija. Nema HDR-a, nema petljanja po ekspoziciji ili ikakvih postavki - korisnik treba tek pokrenuti app i fotografirati, a algoritmi će se pobrinuti za sve ostalo.

Microsoft tvrdi da Pix funkcionira poput najboljeg fotografa - iz svakog kadra će pokušati izvući najbolje moguće rezultate:

Tzv. 'kontraliht' scene gdje je teško postići idealnu ekspoziciju bez korištenja HDR-a Microsoft Pix bi trebao prepoznati bez problema i izvući najbolje moguće rješenje koje mobilna kamerica može postići. Stvar bi trebala funkcionirati kudikamo bolje od integrirane Camera aplikacije na iOS platformi, a posebno stoga jer svaki dio scene prolazi zasebnu analizu.


Ako Pix prepozna problematična područja, na njima će zasebno postaviti osvjetljenje, umjesto da to radi na cijeloj sceni. Microsoft navodi da se sva obrada odvija unutar uređaja - ne u cloudu.

Korisnik tek treba pritisnuti okidanje (iako aplikacija stvari analizira i prije nego se pritisne tipka) i stvar bi trebala biti gotova.

Microsoft Pix je rezultat rada Microsoft Research tima, a ovo je jedan od onih uradaka koji su i ugledali svjetlo dana van testnih laboratorija. Pix je tako moguće preuzeti u Appleovoj trgovini aplikacijama, a za pokretanje treba imati iPhone 5s ili noviji.