DVOSTRUKA KAMERICA

Xiaomi Redmi Pro je jeftinjak s izvrsnim tehničkim karakteristikama

01.08.2016 u 06:57

Bionic
Reading

Xiaomi Redmi Pro nova je 5,5-inčna uzdanica mlade kineske kompanije, u smislu da za malo novaca donosi uistinu izvrsne tehničke karakteristike. Istovremeno je riječ i o prvom pametnom telefonu kompanije s dvostrukim sustavom kamerica

Upravo je taj sustav kamerica namijenjen emulaciji dubinske oštrine snimljenog materijala posebna stavka modela Redmi Pro. Glavna kamerica kojoj osnovu čini Sonyjev IMX258 senzor od 13MP uparena je s pomoćnom Samsungovom kamericom od 5MP, koja ima svrhu praćenja dubine u kadru.

Baš kako su to neki drugi proizvođači pokušali ranije (HTC prvi pada na um), ovakvim sklopom moguće je koliko-toliko 'naknadno mijenjati fokus i birati zamućenje kadra po želji korisnika'.


Istovremeno je Redmipro i prvi kompanijin pametni telefon s OLED zaslonom. Što se tiče tehnikalija, ovaj 5,5-inčni uređaj donosi MediaTek Helio X25 čip u najsnažnijem izdanju uređaja (slabija varijanta donosi X20). U njemu je smješteno 10 procesorskih jezgri, koje uparene s do 4GB radne memorije mogu bez trzavica pokrenuti sve što trenutno postoji na tržištu - a vjerojatno i poslužiti u godinama koje slijede.

Tu je još do 128GB spremišnog prostora, čitač otiska prstiju, dvostruke SIM-ice, baterija od 4.050mAh i USB-C povezivost. I sad možda ono najbitnije u današnjem svijetu pametnih telefona - cijena.

Najsnažnije izdanje uređaja koštat će svega 299 dolara u Kini, a početak prodaje se očekuje od 6. kolovoza. Za sada nema službenih informacija o globalnoj dostupnosti modela.