ROK ISTIČE

Ako želite besplatne Windowse 10 imate još jako malo vremena

28.07.2016 u 11:05

Bionic
Reading

Do sutra, odnosno 29. srpnja, moguće je napraviti besplatnu nadogradnju Windows sustava na Windows 10 operativni sustav. Na ovaj način ističe jednogodišnje razdoblje besplatne instalacije tijekom čega je Windows 10 na svoja računala širom svijeta instaliralo više od 350 milijuna korisnika

Svi korisnici Windows 10 imat će ubuduće na raposlaganju besplatna ažuriranja sustava, a već prvo koje dolazi sljedeći tjedan, točnije 2. kolovoza, donosi niz novih funkcionalnosti i sigurnosnih opcija. Među najvažnijima treba izdvojiti Windows Hello funkcionalnost koja omogućuje jednostavnu prijavu za Windows aplikacije i web stranice putem Microsoft Edge-a, prvog preglednika koji podržava biometriku kao i Windows Defender koji pruža zaštitu pred štetnim aplikacijama i programima te pruža opciju automatskog zakazivanja brzog skeniranja računala.

Također, korisnicima će na raposlaganju biti nova tehnologija Windows Ink, koja omogućava da se brzo i jednostavno naprave razne zabilješke olovkom na zaslonu te da se dodaju samoljepljivi stickeri. Naravno, samo na kompatibilnim uređajima koji sadrže funkcionalnost pisanja po zaslonu. Ink se potom integrira s raznim Windows alatima te se zapisi prepoznaju i povezuju npr. s web stranicama, kalendarom ili drugim servisima.

Preglednik Edge donosi više unaprjeđenja za uštedu energije, ekstenzije kao što su Pinterest, “Pin It Button” ili Amazon Assistant te novosti vezano uz strukturu stranice.

Ljubitelji video igara razveselit će se s programom Xbox Play Anywhere koji omogućuje jednokratno kupovanje i igranje na računalima sa sustavom Windows 10, ali i na konzoli Xbox One, pri čemu se uređaji sinhroniziraju i ažuriraju napredak u igri

Više informacija o Windows 10 možete saznati preko ovog linka