KRAJEM GODINE

ZIP će sudjelovati u konferenciji o neuspjehu

08.07.2016 u 17:52

Bionic
Reading

U Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva održan je deveti 'Demo Day' tijekom kojeg su startupovi prezentirali što su napravili te koliko su napredovali u protekla četiri mjeseca inkubatorskog programa

Od osam timova do kraja programa je stiglo sedam. Tim koji je odustao ipak je prezentirao svoje iskustvo prikupljeno tijekom trajanja programa. Zanimljivo je bilo čuti lekcije u neuspjehu s projektom i važnost priznavanja situacije na vrijeme.

Program su završili timovi Canelio, Clubble, Dicey, Kiidie, Peep, PerChapter i Wishster.

ZIP je partner s još 14 europskih inkubatora u projektu LIFE (Learning Incrementally from Failed Entrepreneurship), u sklopu kojeg se pokušava promjeniti pogled europskih poduzetnika na sastavni dio uspjeha u poduzetništvu - neuspjeh, koji je kod nas na žalost, kao i diljem Europe jako stigmatiziran.


Planiraju 16. studenog održati konferenciju Failing Forward u Bruxellesu u sklopu projekta LIFEzajedno sa Startups.be, Outsight, F6S Network Limited, Tech.eu, BETA I, Associacion Teutan Valley, Startup 100, Wise Guys, R.A.U.M., Vsl Open Coffee Club Vilnius, Unternehmertum GMBH, SISE, Chamberi Valley Asociacion i Startup Norway.

Nakon prezentacija timova iz protekle inkubatorske generacije, predstavili su se i timovi SnapTap te Budgeteer, dva tima koja su ušla u novi, akceleratorski startup program organiziran u partnerstvu s kompanijom mStart, koja je investirala po 100 tisuća kuna u ta dva projekta