BUDUĆNOST (MREŽE)

Facebook bi nam uskoro mogao dopustiti i gledanje videa offline

07.07.2016 u 13:02

Bionic
Reading

Iskustvo korištenja videa na društvenoj mreži Facebook zna biti problematično čak i kada korisnik ima vrlo brzu vezu. Što onda tek reći za zemlje u razvoju i nerazvijena mjesta gdje je mobilni internet pravi luksuz, posebno onda kad radi? Zuckerbergova kompanija vjeruje da je rješenje omogućavanje pregleda video materijala offline

Od 11. srpnja Facebook će tako u Indiji početi testirati značajku gdje se video materijal može učitati preko stabiln(ij)e Wi-Fi mreže da bi ga se moglo gledati naknadno bez veze na internet. Naravno da najpopularnija društvena mreža na svijetu ovaj potez reklamira i kao pobjedom za video izdavače, koji će na ovaj način doći do još više publike.

Mislili su u Facebooku i na piratiziranje takvog materijala. Svi filmići spremni za pregledavanje online bit će zadržani unutar aplikacije i neće ih se moći vidjeti u uređaju preko kakvog File Exporera i sl. pomoćnih aplikacija.

Zanimljivo je svakako to da je Facebook, umjesto objave ovih informacija na službenom blogu, novost 'zakopao' na dnu email poruke medijskim izdavačima, piše TechCrunch. Bilo kako bilo, riječ je o još jednom od brojnih poteza gdje IT divovi pokušavaju osigurati 'boom' internetskih usluga. Ovakvi međukoraci su po svoj prilici neizbježni.