TEŠKE RIJEČI

Izraelska vlada: Facebook je čudovište koje pomaže teroristima

04.07.2016 u 15:35

Bionic
Reading

Najveću društvenu mrežu svijeta terorističkim je jatakom nazvala izraelska vlada

Facebook je pod sve žešćim pritiskom Izraela. Ministar javne sigurnosti Gilad Erdan ustvrdio je kako društvena mreža sabotira istragu sumnjivaca i potencijalnih prijetnji koje provodi izraelska policija. Erdan je pritom Facebook nazvao čudovištem zbog toga što odbija ukloniti objave koje izraelske snage reda smatraju opasnima ili podstrekačkima.

Iako su izraelske vlasti tražile uklanjanje 74 navodne ekstremističke objave, u Facebooku su im udovoljili u 24 slučaja, nakon što su ustanovili kako su se korisnici ogriješili o pravila korištenja. Još je gore, nastavio je Erdan, to što Facebook ne priznaje izraelsku vlast na Zapadno obali, gdje Palestinci pokušavaju oformiti državu.


Izraelska desničarska vlada trenutno priprema zakon koji bi joj omogućio prisiljavanje društvenih mreža na uklanjanje objava koje smatra opasnima ili ekstremističkima.

U Facebooku tvrde kako su udovoljili zahtjevima te kako blisko surađuju s izraelskim vlastima kako bi se pobrinuli da se korisnici pridržavaju pravila korištenja i lokalnih zakona. Ponovno su pozvali korisnike na prijavljivanje spornih sadržaja.

Više:Neowin