STIGLA INVESTICIJA

Domaći startup Agrivi privukao milijunsko ulaganje

04.07.2016 u 12:04

Bionic
Reading

South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund - ENIF) je investirao milijun eura u hrvatsku agrotehnološku tvrtku Agrivi

South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund - ENIF) je fond rizičnog kapitala od 40 milijuna eura koji ulaže u startupe, male i srednje velike tehnološke tvrtke.

Investitori u fondu su različiti, od međunarodnih financijskih institucija, poput EIF-a, EBRD-a I KfW-a do regionalnih korporacija, privatnih investitora i vlada u regiji. ENIF želi podržati regionalne startupove i pomoći njihovim osnivačima proširiti se na globalno.

Prema podacima Agrivija, njihova softverska rješenja koristi više od 15 tisuća poljoprivrednih proizvođača iz 150 zemalja.

'Partnerstvo s SCV-om će nam pomoći višestruko pojačati naše operativne kapacitete, održati najvišu razinu zadovoljstva naših kupaca i dodatno ubrzati daljnje pozicioniranje na tržištu kako bismo našu tehnologiju doveli do što većeg broja poljoprivrednika.


U sljedećem razdoblju ćemo se snažno fokusirati na povećavanje tržišnog udjela u ključnim poljoprivrednim EU zemljama i pozicioniranje kao lider u određenim tržišnim nišama na globalnoj razini', rekao je osnivač i direktor startupa Agrivi Matija Žulj

'Matija i njegov tim imaju velike planove i u bitnoj su misiji da riješe neke od ključnih globalnih problema kroz pomoć poljoprivrednoj industriji da postane naprednija i efikasnija. Mi smo tu da im pomognemo u postizanju tih ciljeva i ako uspijemo, to će se pozitivno odraziti na velik dio globalne populacije', rekao je Jure Mikuž, partner u SCV-u.

Agrivi | Farming is cool