STARTUPOVI, PRIJAVITE SE!

HTC izdvaja Vive, priprema milijarde za virtualnu stvarnost

30.06.2016 u 15:53

Bionic
Reading

Trenutno najvrijedniji dio tajvanske tvrtke i ekosustav koji se razvija uz njega bit će izdvojeni u zasebnu tvrtku HTC Vive Tech Corporation koja će i dalje ostati u HTC-ovom vlasništvu

Iz HTC-a navode kako su se na to odlučili ne bi li omogućili razvoj strateških savezništava u gradnji globalnog ekosustava za virtualnu stvarnost

Moguće je kako je HTC-ova ukupna reputacija slabija od Viveove, pa tvrtka želi razdvojiti dijelove poslovanja kojima ne ide tako dobro od budućeg Viveovog poslovanja.

Ako ste razvojni programer ili proizvođač uređaja u potrazi za ugovorom, vjerojatno ćete biti skloniji tvrtci izloženoj rizicima i troškovima vezanima uz Vive nego onoj koja se mora nositi s problematičnom linijom pametnih telefona.


HTC Vive je najavio inicijativu vrijednu deset milijardi dolara VR Venture Capital Alliance (VRVCA), koja je okupila 27 tvrtki i ulagača zainteresiranih za virtualnu stvarnost. Na čelu će joj biti Alvin Wang Graylin, HTC-ov predsjednik za virtualnu stvarnost u Kini.

Okupljat će se svaka dva mjeseca u San Franciscu i Pekingu kako bi čuli što imaju za reći tvrtke koje trebaju novac za razvoj svojih projekata. Prijaviti se možete odmah.