NOVITETI

Evo što je Panasonic pripremio profesionalcima

30.06.2016 u 13:05

Bionic
Reading

Među predstavljenim proizvodima isticali su se laserski projektori snage do 30.000 lumena, profesionalni zasloni kompatibilni sa standardom HDBaseT kao i novi zasloni OpenPort Platform AF1 i 4K zasloni

Poslovni sektor tvrtke Panasonic predstavio je u hotelu Aristos u Zagrebu svoje proizvode i usluge iz segmenta profesionalne audiovizualne opreme za 2016. godinu.

Među predstavljenim proizvodima isticali su se laserski projektori snage do 30.000 lumena, profesionalni zasloni kompatibilni sa standardom HDBaseT kao i novi zasloni OpenPort Platform AF1 te 4K zasloni.

Serija AF1 radi na operativnim sustavu Android i platformi OpenPort koja se temelji na jeziku HTML5. Opremljena je četverojezgrenim procesorom, jednim GB RAM-a i osam GB interne memorije. Dolazi s integriranim media playerom i podrškom za wi-fi te otvorenim API zaslonom za oglašavanje i informiranje.


Također je predstavljen sustav za HD videokonferencije (HDVC), dostupan kao potpuna usluga putem mjesečne pretplate za hardversku i mrežnu podršku te podršku tehničke službe za korisnike.

Panasonic tehnologija svjetlosne identifikacije Light ID, demonstrirana na događaju, pomoću tehnologije LED prikaza omogućava dijeljenje sadržaja vezanih uz informacije, zabavu, usmjeravanje i oglašavanje. Dovoljno je usmjeriti mobilni uređaj s aplikacijom LightID prema velikom zaslonu da biste dobili dodatne informacije, tvrde u Panasonicu.

Sigurnosne mobilne kamere za vozila FHD WV-SBV131M i HD WV-SBV111M namijenjene su za instalaciju u vlakovima i autobusima, kao i za nadgledanje prijevoza tereta. Imaju mogućnost snimanja videozapisa visoke kvalitete i u uvjetima manje razine svjetlosti.

Ta je mogućnost dostupna zahvaljujući funkcijama HLC (High Light Compensation) i ABC (Adaptive Black Stretch) koje ispravljaju tamna područja kadra i umanjuju saturaciju svjetline kod primjerice situacija u kojima su svjetla vozila usmjerena prema objektivu kamere.

Kamere imaju integrirano, zatvoreno kućište i kupolu otpornu na ogrebotine, kažu u Panasonicu, podesiv kut gledanja, kao i visoku razinu radne temperature te certifikate IP6K9K i IP66.

Profesionalni snimatelji na događaju su imali priliku vidjeti VariCam LT. Riječ je o laganoj, kompaktnoj kameri koja korisnicima nudi mnoge mogućnosti koje karakteriziraju i model 4K VariCam 35. Kameru karakterizira mogućnost snimanja u 4K formatu (4.096 puta 2.160 piksela) i UHD formatu (3.840 puta 2.160 piksela).

VariCam LT opremljena je s 35-milimetarskim jednočipnim senzorom. Senzor karakteriziraju dvije originalne konfiguracije ISO 800 i 500. Dva posebna analogna sklopa istovremeno osiguravaju visoku razinu osjetljivosti i minimalnu količinu šuma u zapisima.

U 4K formatu kameru odlikuje frekvencijski okvir od 60 sličica u sekundi, uz to imaju i novi modus 'sensor centre crop' koji omogućuje 240 sličica u sekundi u formatima HD i 2K.

VariCam LT nudi i mogućnost zamjene EF stativa (standardnog) PL stativom (opcionalnim). Preporučena cijena same kamere iznosi 13.110 funti (18.000 eura), a kamera je dostupna i na hrvatskom tržištu.