BUSINESS HACKATON

Direktori zadovoljni prvim korporativnim hackatonom

29.06.2016 u 11:57

Bionic
Reading

Ukupno 20 poslovnih i IT stručnjaka iz Podravke, Microsofta i Compinga i Maistre radi na razvoju sustava online naručivanja Podravkinih jela iz segmenta segmenta 'Food Solution'

U organizaciji Podravke i Microsofta Hrvatska, s partnerima Compingom i Maistrom, odvija se prvi Business Hackathon. Ukupno 20 poslovnih i IT stručnjaka iz Podravke, Microsofta i Compinga i Maistre radi na razvoju sustava online naručivanja Podravkinih jela iz segmenta segmenta Food Solution

Predsjednici uprava kompanija obišli su timove te dobili uvid u dosadašnja rješenja i dali sugestije prije finalnog rješenja.
Inovativnost sustava koji se razvija leži prediktivnoj analizi, odnosno predviđanju asortimana i količine hrane utemeljenom na dotadašnjim narudžbama, profilu gostiju i vrsti ugostiteljskog objekta koji će softver implementirati, što bi trebalo rezultirati bržim, jednostavnijim i preciznijim naručivanjem jela.

'U dva dana imali smo priliku razmijeniti silnu energiju, a onda iz te energije napraviti nešto korisno za kompanije. Raduje nas suradnja, to što Podravka postavlja trendove i što je globalna kompanija poput Microsofta prepoznala Podravku kao partnera.


Mi imamo puno većih ambicija i zato je bilo jako važno dokazati se vlastitim kapacitetima i doći, ne samo do rješenja, već i do puno više novih ideja', rekao je Zvonimir Mršić, predsjednik uprave Podravke te dodao da je ta tvrtka na putu digitalne transformacije, a ovo rješenje je jedan od alata kako ju napraviti što brže i uspješnije.

Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska i BiH, rekao je kako je Business Hackaton ogledni je primjer kako Microsoft unaprjeđuje odnose s klijentima, partnerima i ostalim dionicima.

'Želimo kvalitetno doprinijeti rješavanju poslovnih izazova, a uvjereni smo da partnerski odnos, znanje i iskustvo naših stručnjaka i partnera, uz pomoć tehnologije i inovativnog pristupa u tom procesu igraju ključnu ulogu.

U Hackathonu sudjeluju stručnjaci iz raznih područja iz četiri kompanije kako bi ponudili potpuno novi i drugačiji pogled i ideje iz raznih sfera poslovanja, a u cilju rješavanja vrlo konkretnog poslovnog izazova.

Oduševljen sam energijom, pristupom i pozitivnom atmosferom koju sam doživio na Hackathonu i posebno mi je drago što zajedno s našim partnerima uvodimo vrlo nove inovativne koncepte na hrvatsko tržište', dodao je Vidaković

'Prvi Business Hackathon svakako je motivacija i izazov za Compingove stručnjake u razvoju novih koncepata i rješenja prediktivnih modela koji će koristiti u bržem, jednostavnijem i preciznijem naručivanju Podravkinih gotovih jela iz segmenta Food Solution', naglasio je Alojzije Jukić, predsjednik uprave Compinga.