ISPROBALI SMO

Projektor BenQ TH670 će zadovoljiti sve vaše potrebe

01.08.2016 u 05:52

Bionic
Reading

Kompaktan i nenametljiv, BenQov DPL projektor podjednako će dobro poslužiti u uredu, kao kućno kino i za igranje računalnih igara

U modelu TH670 BenQ nudi projektor koji prilično dobro balansira između različitih načina, svrha i okruženja u kojima ga koristite. Tijekom testiranja najviše sam ga koristio kao kućno kino, u čemu se pokazao sasvim dobrim, ali nije zaostajao ni u uredskom korištenju, kao ni tijekom igranja.

Izgledom ne odskače značajno od ostalih BenQovih projektora. Kompaktan, nenametljivih blago zaobljenih linija, to je uređaj koji će se s lakoćom uklopiti kamo god ga postavite. S tri kilograma težine nije ni pretežak, pa je pogodan za česte promjene lokacije korištenja.

Nije komplicirano upogoniti ga. Uključite ga, namjestite sliku koristeći keystone i spreman je za uporabu. Na raspolaganju su manualni fokus i manualni zoom (1,2x). Straga na jednom mjestu nudi jedan HDMI, dva VGA i jedan ulaz za kompozitni video. HDMI podržava 3D, ali ne i MHL. Naći ćete i USB-a, koji služi isključivo za napajanje.


Keystone je moguće namjestiti samo vertikalno, što mi se nije svidjelo. Horizontalno namještanje standard je koji značajno olakšava korištenje, pogotovo ako ste često u situaciji u kojoj ne znate unaprijed kakvi će uvjeti za projekciju biti. Ovako ste prisiljeni nešto više vremena posvetiti namještanju slike. Naprednijim korisnicima to neće predstavljati problem, početnicima bi moglo. Barem dok se ne uhodaju.

BenQ TH670 odlikuju visoka razlučivost i dostatna svjetlina za projekcije u manjim i srednje velikim prostorijama. Nominalno nudi izlaznu snagu od 3.000 lumena, ali kao i većina DLP projektora svjetlina boja nešto je slabija. U zamračenim prostorijama to ne smeta naročito, počinje se primjećivati kad više izložite projekciju dnevnom svjetlu.

Ipak, slika je bila odlična, izraženih boja i kontrasta, dobrog balansa i visokog prikaza pojedinosti. Nisam na njemu igrao naročito zahtjevne igre, ali dojma sam kako je odziv više nego zadovoljavajući, a posebno mi se svidjela visoka razina pojedinosti u prikazu. Vjerujem kako će ozbiljnije zamjerke naći tek zagriženi perfekcionisti.

Po specifikacijama, u načinu rada Eco trebao bi ponuditi do 10 tisuća sati rada, što je dojmljiv životni vijek i treba ga imati na umu pri odluci o kupovini.


Dok radi ventilatori su povremeno bili za dlaku prebučni za moj ukus. Najslabija karika je desetovatni zvučnik. Dovoljno je jak za manje prostorije, ali izvedba je uglavnom bila osrednja, s pomalo šupljim i metalnim zvukom. Postoji mogućnost povezivanja s vanjskim zvučnicima, što svakako preporučam.

Ako ne želite birati između privatnog i poslovnog, a da pritom niste naročito zahtjevni u bilo kojem od tih segmenata pojedinačno, BenQ TH760 je izbor koji će u ključnim područjima i više nego zadovoljiti osnovne potrebe. Nudi dobru sliku u svim načinima rada i sa svim vrstama slika, a nije ni pretežak za transport.

BenQ TH670 - ključne specifikacije

Dimenzije: 327 puta 233 puta 137 milimetara

Težina: 3 kilograma

Projekcijski sustav: DLP

Jačina bijelog/obojenog svjetla: 3.000 lumena

Rezolucija: FHD (1.920 puta 1.080 piksela)

Omjer kontrasta: 10.000:1

Žarulja: 4.000 sati rada, do 10.000 u načinu rada Eco

Potrošnja energije: 260/210W (obični/Eco način rada); 0,5 W u čekanju

Ostalo: 31/29 dB (glasnoća u običnom/Eco načinu rada), vertikalna korekcija digitalnog keystonea podrška za hrvatski

Cijena: 5.135,68 kuna

Ustupio: Links