MARKETINŠKE IGRE

Samsung 'preskače' broj šest, planira predstaviti Galaxy Note7

27.06.2016 u 15:55

Bionic
Reading

Broj sedam je ove godine popularan u svijetu pametnih telefona. Samsung je već predstavio svoje Galaxy S7 i S7 edge perjanice, a Apple (vjerojatno) za koji mjesec predstavlja iPhone 7. Zbog svega ovoga, južnokorejski div bi navodno trebao zaboraviti na redoslijed kod modela Note i ići izravno na Note7, piše poznata figura iz svijeta glasina o mobilnim uređajima, Evan Blass

Samsung bi 2. kolovoza ove godine trebao otkriti nasljednika popularne phablet linije uređaja. Preskakanje 'šestice' u ovom slučaju ima smisla, s obzirom na trenutno dostupne perjanice na tržištu i njihovo numeriranje.

Pored činjenice da će i sljedeći Note biti velike dijagonale (5,7"), on će u sebi donijeti i niz novijih tehnologija koje se tek počinju pojavljivati na mobilnim uređajima.


Evan Blass naveo je i očekivane službene karakteristike uređaja. Zaslon modela Note7 tako bi trebao biti izveden u QuadHD Super Amoled izdanju, a pored 64GB spremišnog prostora i microSD proširivosti tu bi trebali biti još i kamerica od 12MP (Dual Pixel), 5MP prednja kamerica, IP68 ovjera za vodootpornost...i senzor za čitanje šarenice očiju korisnika.

Na ovaj način korisnici će moći otključati mobitel i pogledom, a dok ovo nije prvi uređaj koji će stići s tom mogućnosti, velika je vjerojatnost da će popularizirati tu metodu.