NEMA ŠALE

Facebook troši milijune na video uživo

23.06.2016 u 11:02

Bionic
Reading

Najveća društvena mreža svijeta navodno će platiti više od 50 milijuna dolara poznatim i slavnim osobama kako bi emitirale video zapise uživo na njenoj platformi

Facebook je potpisao ugovore s gotovo 140 poznatih i slavnih osoba te medijskih tvrtki, temeljem kojeg će potonji proizvesti video sadržaj za streaming uživo putem servisa Facebook Live. Podsjetimo, riječ je o servisu koji omogućava streaming videa na vašem Timelineu, uživo i kao snimka koju je moguće pogledati kasnije.

Facebook već ima slične ugovore s medijima kao što su CNN, New York Times, Mashable, BuzzDeed i Huffington Post, kao i s poznatim i slavnim osobama poput Kevina Harta, Gordona Ramsaya i Deepaka Chopre. U pripremi je i gostovanje američkog predsjednika Baracka Obame


Sedamnaest ugovora iz ove runde vrijedi više od milijun dolara svaki. Najviše bi trebao dobiti BuzzFeed (3,05 milijuna dolara za jednogodišnji ugovor), slijede New York Times (3,03 milijuna dolara) i CNN (2,5 milijuna dolara).

Mark Zuckerberg i društvo time nas, naravno, nastoje zadržati što dulje u dosegu kako bi nam mogli isporučiti što više oglasa, ali i oduprijeti se konkurenciji Snapchata, Twittera i drugih društvenih platformi, koje također guraju slične projekte. U tome prednjači Twitter sa servisom Periscope.

Više:CNET