KRENULE GLASINE

Saznali smo još nešto o mobitelu Samsung Galaxy S8

22.06.2016 u 08:48

Bionic
Reading

Glasine koje pristižu iz Kine tvrde kako će nova Samsungova perjanica ponuditi zaslon razlučivosti 4K za bolji prikaz sadržaja virtualne stvarnosti te dvostruku kameru

Iako Samsungov pametni telefon Galaxy S8 vjerojatno nećemo vidjeti prije iduće veljače, već se počinje nagađati koje bi nove značajke i mogućnosti mogao ponuditi.

Tako se priča da bi S8 mogao imati 4K UHD zaslon rezolucije 3.840 puta 2.160 piksela, što se više nego na većini pametnih telefona na tržištu danas (a vjerojatno i više nego što većini korisnika doista treba).

No, nagađa se kako je to Samsungov iskorak prema sadržaju u virtualnoj stvarnosti, koja se ubrzano nameće kao kandidat za iduću veliku i prijelomnu stvar u svijetu tehnologije.


Veliki igrači poput Facebooka, Samsunga i Googlea već su duboko zagazili u te vode, a njihov primjer slijede i brojne druge tvrtke. Za razliku od onih koji nude konzole koje treba povezati s PC-jem, Samsung nudi vlastiti Galaxy VR kojeg treba upariti s pojedinim modelima pametnih telefona južnokorejskog proizvođača.

Tako velika razlučivost zaslona tražit će popriličnu količinu energije, što bi Samsung moglo prisiliti da u novi mobitel ugura jaku bateriju velikog kapaciteta.

Baš kao i za iPhone 7 Plus, priča se kako će S8 dobiti dvostruku stražnju kameru. Među top modelima takvu već ima LG-jev G5.

Više:CNET