KOMUNIKACIJSKA DOMINACIJA

Facebook Messenger želi preuzeti i vaše SMS poruke

16.06.2016 u 06:57

Bionic
Reading

Od sada je u Facebook Messenger aplikaciji moguće imati i SMS poruke. SMS za Messenger vratio se na Android platformu nakon neuspješnog testa iz 2012. i 2013. godine. Ovim potezom ne samo da je Facebook osigurao dominaciju u komunikacijskom smislu, već, što je za korisnike bitnije - osigurao značajnu dozu praktičnosti

Iako je plan bio prekinut, bilo je jasno da će se u jednom trenutku SMS ipak vratiti kao integrirano rješenje. Čitanje svih poruka (neovisno o tom stižu li s Messenger platforme ili SMS-om) na jednom mjestu svakako je zgodno, no sada je unutar Messengera za Android moguće i slati SMS poruke. Dok će one iz Messengera biti plave boje, SMS poruke će biti ljubičaste, čime ih je lako i razdvojiti.

'SMS u Messengeru podržava uobičajeni tekst, slike, video i audio materijal, no i obogaćeni sadržaj poput naljepnica, emojija i podjelu lokacije korisnika', piše Facebook. 'Morat ćete ipak koristiti Messenger za slanje GIF materijala, novca te video i audio pozive', napominje se - iako se i podrazumijeva s obzirom na ograničenja izumiruće SMS usluge.


Mogućnost slanja i odgovaranja na SMS poruke za sada je moguća samo na Android platformi, no Facebook napominje da poslane SMS poruke može vidjeti praktički svaka platforma:

Android korisnici diljem svijeta nadogradnjom Messenger aplikacije dobit će novu mogućnost, a u postavkama je onda moguće odabrati SMS i aktivirati 'Default SMS App'. Nakon toga će se sve SMS poruke pojavljivati isključivo u Messengeru i neće biti potrebno koristiti integrirano rješenje na pametnom telefonu.

iOS rješenje će, pak, morati pričekati. Apple ne dopušta toliku fleksibilnost developerima kao Google te na iOS platformi nije moguće izmijeniti zadanu SMS aplikaciju.