TIJEKOM VIKENDA

U Zagrebu ćete moći gledati dronove jurilice

02.06.2016 u 08:06

Bionic
Reading

Svoje će vještine u upravljanju dronovima profesionalci prezentirati pred gledateljima u nedjelju, 5. lipnja, u velikoj hali koja će biti prilagođena velikom trkalištu sa zaprekama za letjelice koje postižu brzine veće od 100 kilometara na sat

Dronovima će upravljati piloti koristeći kontroler i naočale za virtualnu stvarnost koje uživo emitiraju video što ga snima kamera montirana na prednjem dijelu letjelice. Na pojedinim radionicama moći ćete isprobati upravljati dronom.

Za početnike, ali i one koji žele znati više, Dino Joldić održat će radionicu koja će polaznike naučiti kako sigurno upravljati bespilotnim letjelicama te im omogućiti da stečeno znanje isprobaju najprije na simulatoru, a potom i u praksi.

Moći ćete razgledati vrhunske dronove namijenjene za utrke koje će u subotu, 4. lipnja, izlagati profesionalci i upoznati se s bespilotnim letjelicama različitih kategorija, od mikro do ultra velikih.


Prezentacije i izlaganje dronova dio su programa festivala novih tehnologija Brave New World, koji će od 4. do 12. lipnja biti održan u Zagrebu.

Svi sadržaji tijekom festivala su besplatni uz prethodnu prijavu ovdje