PETI MOP ŠPANCIR

Završen varaždinski festival multimedije i digitalne kulture

02.06.2016 u 12:00

Bionic
Reading

Organizatori tvrde kako je tijekom šest dana peti 'MOP Špancir' privukao rekordan broj posjetitelja, koji su imali prilike pratiti niz predavanja,radionica, izložbi, video projekcija, interaktivnih instalacija...

Završen je peti festival multimedije i kulture MOP Špancir, koji je u Varaždinu je okupio studente, dizajnere, predavače, umjetnike i glazbenike koji se bave digitalnim medijima, kao i predstavnike vodećih hrvatskih digitalnih i dizajnerskih agencija, freelancere i zaljubljenike u digitalno.

Organizatori tvrde kako je tijekom šest dana privukao rekordan broj posjetitelja, koji su imali prilike pratiti niz predavanja,radionica, izložbi, video projekcija, interaktivnih instalacija i raznih performansi.

'Cilj festivala je približiti multimedijalnu kulturu široj zajednici kroz besplatan sadržaj, edukacijom i primjerima iz prakse. Predavanjima i radionicama stvorena je odlična platforma za razmjenu i širenje znanja, a izložbe i razne projekcije bile su njihova prezentacija.


Svakako moram istaknuti networking kao vrlo važan faktor koji je povezao profesionalce, studente i ljubitelje multimedije, što je rezultiralo i nekim novim zaposlenjima te dogovorenim razgovorima za posao', naglasio je Fran Mubrin, direktor festivala MOP Špancir.

Prvi puta su organizirana predavanja Dizajn početnica za djecu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, a festival je zaključen interaktivnim 3D mapingom ORNAMENTI III, djelom Ivana Lušičića Liika

Više:MOP Špancir