OTKRILI I ROBOTA

ASUS na Computexu 'porazio' Appleov MacBook

31.05.2016 u 12:32

Bionic
Reading

ASUS je na ovogodišnjem sajmu Computex održao Zenvolution događanje, na kojem su otkrili niz osvježenih i novih proizvoda. Jedan od upečatljivih je ASUS ZenBook 3, kojeg su izravno usporedili s Appleovim MacBookom. ZenBook 3 je, riječima proizvođača, 'tanji, lakši i moćniji'

MacBook Air, nekad pojam super-laganog i tankog prijenosnika sa svojih 17mm danas je pravi 'div'. Apple ga je ponešto izgurao modelom MacBook, koji mjeri svega 13,1mm debljine, a ASUS je otišao i korak dalje - s debljinom od 11,9 milimetara.

Što je bitnije, ZenBook 3 je moguće opremiti s Intel Core i7 čipom najnovije generacije, 16GB radne memorije i s do 1TB SSD spremišnog prostora. Tu priča ne prestaje - jer ovaj prijenosnik donosi još i sustav od četiri zvučnika koje je osmislio Harman Kardon, a očekuje se kako uređaj na jednom punjenju baterije može izdržati do devet sati rada. Za brzo punjenje pobrinula se integracija sustava koji omogućuje punjenje do 60 posto kapaciteta u svega 49 minuta. Zaslon prijenosnika štiti Gorilla Glass 4 zaštitni sloj.

Kad su u pitanju cijene, najskuplji model koštat će 1.999 dolara, dok će model opremljen s 512GB SSD spremišnog prostora koštati 1.499 dolara.


Pored ovoga, ASUS je otkrio i kućnog robota Zenbo:

Osmišljen je tako da ulogu može pronaći u svakom kućanstvu, ali je primarna namjena pomoć starijim i nemoćnim osobama u praćenju zdravlja i omogućavanja sve povezanijeg digitalnog života. Za pomoć u kućanstvu u stanju je podsjećati svoje vlasnike na razne zadaće, posjetu doktoru, a može kontaktirati i obitelj u slučaju da primijeti da je osoba pala i imala nezgodu.

ZenFone 3 Deluxe je pak mobilna perjanica ZenFone 3 obitelji i 'vrhunac izražaja kompanije ASUS'. Ovaj pametni telefon je riječima kompanije i prvi metalnog kućišta na svijetu koji je uspio potpuno sakriti antene.

5,7-inčni uređaj donosi Super AMOLED zaslon razlučivosti 1.920 puta 1.080 piksela, Qualcommov Snapdragon 820 čip, 6GB radne memorije i moćnu 23-megapikselnu kamericu (Sonyjev IMX318 senzor). Sve ASUS novitete s Computexa moguće je pronaći na ovom linku, a najznačajnija otkrivanja proizvoda može se vidjeti i u nastavku: