KAKVA MRCINA!

ZTE Axon 7 na testovima pobjeđuje čak i Galaxy S7 edge

30.05.2016 u 10:07

Bionic
Reading

ZTE je novim uređajem Axon 7 odlučio posjetiti i svijet premium pametnih telefona, a ako je za vjerovati prvim reakcijama i onim što stoji na papiru - riječ je o uistinu fenomenalnom uređaju

Na dizajnu ovog 5,5-inčnog uređaja je radio i BMW-ov Designworks, a ZTE se posebno hvali kvalitetom prikaza zaslona i dvostrukim sustavom zvučnika (za što se brine i AKM HiFi audio sklop). No, ono gdje stvarno briljira jesu performanse. ZTE Axon 7 je u testovima potukao ne samo Huawei P9 Plus ili Xiaomi Mi 5, već i Samsungov Galaxy S7 Edge.

To možda ne čudi posebno, kada su u aluminijsko kućište dimenzija 151,7 puta 75 puta 7,9 milimetara ZTE-ovci ubacili samo najbolje - pa i opciju od 6GB radne memorije. Srce mu čini Qualcommov Snapdragon 820 čip na radnom taktu od 2,15GHz, uparen s 4GB ili 6GB radne memorije - ovisno o izdanju. Njih će, barem u Kini, biti ukupno tri.


Ostatak tehničkih karakteristika čini 20-megapikselna glavna kamerica s optičkom stabilizacijom i f/1,8 optikom, 8-megapikselna prednja kamerica, baterija od 3.250mAh s podrškom za QuickCharge 3.0 te 64 ili 128GB spremišnog prostora proširivog microSD karticama. Zaslon je WQHD razlučivosti i izveden u AMOLED tehnologiji. Axon 7 stiže i s podrškom za NFC, hibridni dual-SIM, ima čitač otiska prstiju, a u najsnažnijoj izvedbi ima i zaslon osjetljiv na jačinu pritiska.

Uređaj bi na tržište trebao stići s Androidom Marshmallow, a već je najavljena i nadogradnja na Android N nedugo nakon što ugleda svjetlo dana. Ako se ravna prema kineskim cijenama, uređaj u najsnažnijoj izvedbi košta tek nešto preko četiri tisuće kuna, dok najjeftinija košta nešto manje od tri tisuće kuna. O globalnoj dostupnosti modela Axon 7 ZTE se tek treba izjasniti. Ona je, srećom, očekivana.