IMAJU SVOJE RJEŠENJE

Samsung potpuno digao ruke od Googleove platforme Android Wear

29.05.2016 u 08:47

Bionic
Reading

Proteklih godinu-dvije, postalo je jasno da se u Samsungu odvijaju burne rasprave oko budućnosti na Googleovoj platformi Android. I dok je pokušaj smještanja platforme Tizen na pametne telefone (za sada) neslavno propao, konačni pozdrav južnokorejski div je rekao izdanju Androida za nosive gadgete - Android Wear. Budućnost Samsungovih pametnih ručnih satova je Tizen

O ovim potezima izvještava Fast Company, navodeći Samsungove službenike za izvor informacija. Južnokorejska kompanija u ovom trenutku nema nikakvih planova za razvoj Android Wear uređaja, a sličan potez su nedavno počeli raditi i s TV uređajima, na koje se također naselio Tizen.

Samsung navodno govori kako je potrošnja baterije jedan od bitnih razloga zašto su odlučili držati se platforme Tizen za svoje nosive gadgete. Drugi je, izgledno, potpuna kontrola nad vlastitom platformom, nešto u čem ostatak društva na Android Wear platformi ne može uživati. Međutim, tu je snaga u brojevima - Huawei, Lenovo, LG, Tag Heuer i drugi ostaju vjerni Googleu pa tek valja vidjeti kako će stvari funkcionirati za Samsung u budućnosti. S tim rečenim, nosivi gadgeti se nisu pokazali posebno unosnim poslom, a potrošači usprkos bombastičnim najavama ne vide posebnog smisla u uređajima koje treba skidati i puniti svakodnevno.

Fast Company je od Samsunga na upit dobio tek kratak tekst u kojem napominju da nisu službeno objavili ništa vezano uz Android Wear.