LIVE VIDEO

Saznajte tko i gdje emitira video uživo putem Facebooka

19.05.2016 u 10:55

Bionic
Reading

Pogledajte što nepoznati ljudi snimaju i emitiraju uživo diljem svijeta: Facebook je napravio interaktivnu mapu za Live Video

Facebookova značajka Live Video postala je globalna zahvaljujući interaktivnoj mapi koja postupno postaje dostupnom diljem svijeta.

Želite li pogledati video stream osobe koju nikad niste sreli i upoznali, možete ili odabrati jedan od visoko rangiranih video zapisa na lijevoj stranici ili kliknuti na jednu od plavih točkica svih ostalih na digitalnom globusu.

Kako bi pristupili interaktivnom zemljovidu, nova aplikacija Live Video dostupna je u navigaciji s lijeve strane na vašem vremenskom slijedu (timeline) na Facebooku. Osim što pokazuje odakle stream dolazi, kad kliknete na video moći ćete vidjeti i gdje ga pregledavaju. Zadržite li kursor iznad streama, dobit ćete pregled što se trenutno događa.


Interaktivna mapa trebala bi pomoći svima koji traže video koji se emitira uživo. Sve dosad bilo ih je moguće naći jedino ako ste pratili osobu ili brend koji ih emitira i čekali na obavijest.

Dok smo pripremali ovaj tekst još nitko nije emitirao iz Hrvatske, ali jest iz Srbije i Makedonije.