24 ZNAKA

Twitter poruke će vam uskoro biti nešto duže

18.05.2016 u 12:49

Bionic
Reading

Fotografije i linkovi se više neće brojati u korištenje znakova na popularnoj društvenoj mreži Twitter. Očekuje se kako će ova izmjena stići u sljedećih nekoliko tjedana, a želi se pojednostaviti korištenje servisa

Ova društvena mreža omogućuje upis poruka dužine do 140 znakova, a linkovi su do sada zauzimali 23 znaka (24 ako se računa i razmak), što je korisnicima smanjivalo prostor. Ipak, u sljedećih tjedan-dva valja očekivati spomenuto, ako je za vjerovati Bloombergu.

Već neko vrijeme Twitter traži nove mogućnosti za prikazivanje teksta, a spominjalo se i potpuno uklanjanje znakovnog ograničenja, čime bi ova društvena mreža postala sličnija konkurenciji. Čini se da će za početak napraviti tek ovaj sitni potez, koji bi korisnike mogao ohrabriti na stavljanje više sadržaja u poruke.

Zanimljivo je i da ovaj internetski servis svoj sljedeći značajan korak vidi u svijetu prijenosa videa uživo. Navodno je odriješila račun za 10 milijuna dolara kako bi prenosila NFL utakmice tijekom 2016. godine, a traže i druge dogovore kako bi prenosili politička i zabavna događanja.