U NEKIM ZEMLJAMA

Hoće li Facebook i Google moći dodjeljivati akademske diplome?

17.05.2016 u 07:20

Bionic
Reading

Provede li Ujedinjeno Kraljevstvo planirane reforme obrazovanja, kompanije poput Googlea i Facebooka bi imale pravo postaviti vlastite obrazovne programe i institucije u zemlji. Završetkom tih programa, studenti bi imali valjana akademska zvanja

Ova vijest stiže kao dodatak onoj o planiranom povećanju školarina s trenutnih 9.000 funti (cca. 86 tisuća kuna). Ipak, pozitivno svjetlo je definitivno ovaj dio priče o osnovanju obrazovnih centara koji nisu nužno u sklopu postojećih struktura.

Veliko je pitanje samo hoće li se spomenuti IT divovi odlučiti na otvaranje takvih institucija. UK ministri bi to definitivno željeli vidjeti s ostatkom plana o reformi obrazovanja. Vjeruju kako bi se zanimanjem privatnih kompanija osigurao pristup obrazovanju većem broju mladih te da ne postoji nikakav razlog zašto ne bi postojala i kvalitetna konkurencija postojećim obrazovnim tijelima.

U izvješću nisu uključene povratne informacije kompanija koje bi mogle otvoriti nove kanale za akademsko obrazovanje, no šanse su da će se stvari kristalizirati do konca godine.