TESTIRAMO APLIKACIJU

Facebook želi da se igramo i izvan Facebooka

16.05.2016 u 11:41

Bionic
Reading

Pod nazivom Facebook Games Arcade dolazi nam zasebna aplikacija putem koje će svi koji to žele zaigrati svoje omiljene igre na Facebooku izvan uobičajenog prozora web-preglednika. Isprobali smo Facebook Games Arcade, a naše dojmove možete pročitati u nastavku

Društvenu mrežu Facebook svakog dana koristi oko 1,65 milijardi korisnika, a dobar dio njih svoje vrijeme provodi igrajući razne igre. Upravo iz navedenog razloga uopće ne čudi da predstavnici društvene mreže puno pažnje polažu upravo ovom segmentu.

Prema podacima analitičara prve tri najpopularnije igre na Facebooku su Candy Crush Saga, Clash of Clans i Candy Crush Soda Saga, a pojedinačno svaku od njih svakog dana igra više od 10 milijuna korisnika.

Gdje mogu naći aplikaciju Facebook Games Arcade?

Ako se igrate na Facebooku, lako je moguće da ste primijetili poziv na instalaciju aplikacije Facebook Games Arcade. Nalazi se s desne strane sadržaja stranice Facebooka, odmah ispod ikonica igara koje uobičajeno igrate, a ako želite direktno pristupiti beta verziji aplikacije, to možete učiniti preko ovog linka

Preuzimanjem datoteke na svoje računalo skinut ćete aplikaciju koja će pak pri pokretanju za sobom povući sve potrebne komponente. Za korištenje aplikacije potrebno je prijaviti se svojim podacima te društvene mreže.

Nakon instalacije sve igre koje igrate ili koje ćete tek početi igrati od tog trenutka možete igrati isključivo kroz aplikaciju Facebook Games Arcade. Pri pokretanju dočekat će vas početna stranica koja će vam nuditi neke od najpopularnijih igara, a ako ste već okorjeli Facebook gejmer, u zasebnom odjeljku moći ćete pristupiti svojoj bazi igara.

Sve igre razvrstane su po vrsti igara.

Čemu sve to?

Ranije spomenutih 1,65 milijardi korisnika koji baš svakog dana pristupe ovoj društvenoj mreži doveli su do toga da je Facebook u prvom kvartalu 2016. zabilježio milijardu i pol dolara čiste dobiti. Zvuči nevjerojatno, a još je nevjerojatnije kada znamo da je godinu ranije dobit iznosila 'samo' 512 milijuna dolara.

Osim od oglašavanja, prihod Facebooka od ovog segmenta u proteklom kvartalu iznosila je 5,20 milijardi dolara, predstavnici društvene mreže znatno zarađuju i putem igara. Upravo zbog toga, uopće ne čudi potez Facebooka jer će dio korisnika koji se igraju otjerati u zasebnu aplikaciju, i to tako da ih i dalje zadrži na uobičajenom sadržaju društvene mreže unutar web-preglednika.

Aplikacija Facebook Games Arcade namijenjena je vlasnicima uređaja na Windowsima, a mi smo je isprobali na Windowsima 10. Iako aplikacija još nosi oznaku beta nama je radila bez ikakvih problema ili kašljucanja.

Sami možete isprobati Facebook Games Arcade preko ovog linka