HILARIOZNO

Internet se ruga urnebesnom gafu ruske ambasade

13.05.2016 u 22:18

Bionic
Reading

Krilatica ‘ako nije na internetu, nije se dogodilo’ primjenjiva je u mnogim slučajevima, no ne i u slučaju zabavnog gafa ruske ambasade u Velikoj Britaniji. Njihova ilustracija kojom su željeli pokazati da su islamski ekstremisti primili nekoliko kamiona punih kemijskog oružja izazvala je sve osim onog što su zamislili predstavnici ambasade

Osobe koje održavaju društvene mreže ruske ambasade u Velikoj Britaniji iz samo njima znanog razloga odlučile su objavu kojom navode da su ‘ekstremisti pokraj Alepa preuzeli nekoliko kamiona punih kemijskog oružja’ ilustrirati snimkom zaslona iz legendarne igre Command & Conquer.

Pokušali su se društveno-mrežni stručnjaci izvući minijaturnim natpisom na dnu slike, u sklopu kojeg je navedeno da je ‘slika upotrijebljena isključivo u svrhu ilustracije’, no nije im pošlo za rukom.

Nije trebalo dugo čekati i internet je reagirao. U odgovorima na sporni tvit predstavnici ruske ambasade dobili su tako cijeli niz ‘tajnih informacija’ o ekstremistima, također ilustriranih urnebesnim sličicama.

Zanimljivo, ambasada nije obrisala spornu poruku, a sva kreativna rješenja korisnika interneta možete pogledati preko ovog linka