MREŽE ZAKUHALE

Domaći web ludo se zabavlja uz 'slučaj štraca'

12.05.2016 u 10:23

Bionic
Reading

Korisnici iz Hrvatske koji koriste društvene mreže Facebook i Twitter tijekom jučerašnjeg dana odlučili su na sebi svojstven način reagirati na dio misnog izlaganja kardinala Vinka Puljića. Slučaj štraca potaknuo je mnoge na kreativnost te su spomenute mreže tijekom jučerašnje večeri postale zatrpane ovom temom

Dio prekjučerašnje propovijedi kardinala Vinka Puljića na misi u povodu blagdana Gospe Loretske u Arbanasima izazvao je buru u medijima i na društvenim mrežama. Nećemo ulaziti u razloge i problematiku Puljićevih riječi, odnosno njegove savjete o tome da se 'žene ne bi trebale upuštati u tjelesna zadovoljstva prije braka, što je postalo učestalo u zadnje vrijeme kako bi isprobale koji će muž biti dobar' te da bi trebale ‘paziti da tako ne bi postale štrace', nego se osvrnuti na reakciju korisnika društvenim mreža.

Korisnici Twittera u jednom trenu odlučili su koristiti oznaku, odnosno hashtag #UbaciŠtracaUNazivfilma, i stvar se zarolala. Pod tom oznakom osvanule su stotine poruka na ovoj mreži.

Kuda idu divlje štrace, Moje pjesme moja štraca, Štraca kod OK korala te Štraca od milijun dolara samo su neki od uradaka kojih su se domislili domaći korisnici ove mreže.

Korisnici Facebooka također ne posustaju. Osim nezaobilazne fan-stranice naziva Štraca, ova mreža zatrpana je ilustracijama, gifovima i sličnim rješenjima kojima su korisnici odlučili progovoriti o tome što misle o Puljićevim navodima.

S druge strane, znakovit je tvit dopisnika Deutsche Wellea Srećka Matića koji je istaknuo da istovremeno dok se u Srbiji i Makedoniji odvijaju prosvjedi protiv vlasti te su korisnici iz tih zemalja doveli do trenutačne popularnosti hashtagova #protest i #protestiram, u Hrvatskoj se to dogodilo s #UbaciŠtracaUNazivfilma.