FOTKA I 'MOCKUP'

Zar je moguće da je upravo ovo iPhone 7?

11.05.2016 u 10:37

Bionic
Reading

Niti pola godine nije preostalo do službenog predstavljanja novih pametnih telefona iz Applea, a internetom kruži golema količina glasina. Ipak, pojavile su se i prve navodne fotografije uređaja, kojom su 'potvrđena' ranija očekivanja - kako ona o sličnom dizajnu uređaja, tako i o tzv. Smart Connectoru te kamerici koja više ne viri van kućišta

Detalja ima mnogo, a stranica MacRumors je objavila svoj mockup na temelju navodne fotografije uređaja - opet iz nepotvrđenog izvora. Stražnja strana uređaja na fotografiji više ne sadrži linije koje su presjecale kućište (gdje su se nalazile antene uređaja), a dok bi posrijedi mogao biti 'lažnjak', za sada je riječ o vrlo zgodnom prikazu svih dosadašnjih glasina. Koliko toga je istinito pokazat će samo vrijeme, no ako je za vjerovati riječima Tima Cooka 'bez novih iPhonea korisnici neće moći živjeti' pa su očekivanja ljubitelja kompanije s logom nagrižene voćke jako visoka.

Sami oblik kućišta ostaje vrlo sličan, no jedan dodatak je već sada u glasinama izazvao kontroverze. Posrijedi je naravno, Smart Connector, koji je prvi put ugledao svjetlo dana na tabletu iPad Pro i koji služi za spajanje različitih dodataka. Fotografija uređaja koju je objavio MacRumors prikauje tri kontaktne točkice koje čine Smart Connector, međutim najsvježija porcija glasina govori kako je Apple za sada odustao od implementacije.


iPhone modeli 6 i 6s donijeli su ispupčenje za optički sustav kamerice na kućištima, a nadolazeći iPhone bi stvari mogao 'ispeglati'. Već mjesecima kruži i informacija da će nadolazeći iPhonei stići bez 3,5-milimetarskog utora za slušalice te da će se sve povezivati preko Lightning priključka.

Više detalja i fotografiju uređaja moguće je pronaći na MacRumors.com