MI BUNNY

Xiaomijev pametni ručni sat za najmlađe ima i tipku za slučaj nužde

03.05.2016 u 06:52

Bionic
Reading

Xiaomijev najnoviji proizvod je namijenjen roditeljima i klincima podjednako. U pitanju je nosivi gadget koji u sebi krije tipku za 'paniku' (hitni slučaj), mogućnost praćenja kretanja i još neke 'sitnice' uz cijenu od svega tristotinjak kuna

I dok je kod nosivih gadgeta 'za odrasle' uglavnom riječ o zabavi, praćenju zdravlja i upitnoj korisnosti, Mi Bunny je namijenjen više kao pomoć roditeljima. Jednom tipkom tako je moguće pozvati određeni broj (sat integrira SIM karticu), postoji zasebna tipka za 'paniku', koja služi obavještavanju roditelja o točnoj lokaciji djeteta uz sedam sekundi audio isječka s integriranog mikrofona, a tu je i mogućnost praćenja ruta, kao i slanje obavijesti u slučaju da dijete ode van 'virtualnih granica' označenih kao sigurnosne zone.

Baterija uređaja je od svega 300mAh, no Xiaomi navodi da je to dovoljno za šest dana u standby režimu. Zaslon uređaja je izveden u LED dot matrix tehnologiji, dovoljno za prikazivanje osnovnih simbola i stvari poput alarma. Partner ovom gadgetu je, naravno, mobilna aplikacija namijenjena roditeljima. Pomoću nje oni mogu vidjeti brdo parametara o lokaciji i stanju uređaja, postavljati alarme i sl.

Za sada nije poznato hoće li se gadget (službeno) pojaviti i na tržištima van Kine.