BIT ĆE ZANIMLJIVO

Družite se s poslodavcima na FOI-jevom (Tje)dnu karijera

29.04.2016 u 09:15

Bionic
Reading

Od ponedjeljka, 2. svibnja, do petka, 6. svibnja na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike bit će održan peti (Tje)dan karijera. Dolaze Gordana Kovačević, Damjan Mravunac, Hrvoje Prpić, Damir Sabol, Alan Sumina...

(Tje)dan karijera je događanje u organizaciji FOI-jevog Centra za podršku studentima i razvoj karijera koji je usmjeren na karijerno promišljanje te povezivanje poslodavaca, institucija, alumnija i studenata.

Najveća ovogodišnja novost je proširenje programa na čitav tjedan. Više od 30 poslodavaca studentima će prenijeti aktualne tehnologije unutar IT i biznis svijeta te prikazati stručne teme i karijerne mogućnosti putem 19 pozvanih predavanja, četiri radionice...


Predavanja i radionice će za studente održati više od 30 poslodavaca iz IT i biznis branše. U četvrtak će biti održana znanstveno-stručna rasprava Kako visoka učilišta podržavaju razvoj karijera studenata? Središnje događanje bit će održano 6. svibnja. Između ostalog, predviđena je panel diskusija s poslodavcima, s početkom u 10 sati na Fakultetu organizacije i informatike, s naglaskom na razvoj karijerne proaktivnosti poticajnim pričama o (samo)zapošljavanju.
 
Ove godine na glavnom panelu sudjelovat će Gordana Kovačević, predsjednica uprave Ericsson Nikola Tesle, Damjan Mravunac, šef marketinga u CROteamu, Hrvoje Prpić, direktor Trilleniuma, Damir Sabol, direktor Photomatha, i Alan Sumina, suosnivač Nanobita. Raspravu će moderirati Matija Kopić, osnivač i direktor Farmerona.

Nakon diskusije poslodavci će se predstaviti prisutnim studentima i studenticama brzim prezentacijama, a oni će se morati snaći u ulozi žirija i ocijeniti prezentacije poslodavaca.

Nekadašnji FOI-jevci i FOI-jevke će sa studentima prodiskutirati neke od gorućih tema vezanih uz karijere, poslovanje, IT i biznis industriju te prelazak sa studija na posao. Poslodavci će se predstaviti u sklopu programa Techshowcase & Employer Hangout.

Ovogodišnji (Tje)dan karijera organiziran u obliku znanstveno-stručnog kolokvija sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., u okviru projekta Razvoj modela za pružanje podrške diplomantima u ranom razvoju karijera. Navedeni projekt traje 15 mjeseci, a proračun iznosi 260.924,70 kn (Udio Europske unije u financiranju je 100 posto).