KONCEPTI

Evo što bismo voljeli vidjeti u novom iOS-u

02.05.2016 u 08:23

Bionic
Reading

O novom izdanju Appleova operativnog sustava namijenjenog mobilnim uređajima ne znamo puno. No, to ne priječi dizajnere u osmišljavanju novih značajki i mogućnosti

Za manje od mjesec dana bit će održana godišnja konferencija namijenjena razvojnim programerima koji rade na Appleovim operativnim sustavima.

Jedna od glavnih atrakcija bit će iduće izdanje mobilnog iOS-a, koje je još uvijek obavijeno velom misterije, za razliku od iPhonea 7 o kojem se naveliko spekulira. To, naravno, ne znači kako nema prijedloga i koncepata kojima se zamišljaju nove značajke i mogućnosti koje bi iOS trebao imati.

Dizajneri su se poigrali s idejom kako bi izgledao Control Center koji koristi 3D Touch, istraživali widgete za početni zaslon i isprobavali razne moguće načine kako bi iOS drukčije mogao izgledati i funkcionirati. U ovom videu naći ćete prikaz deset zanimljivih koncepata s prijedlogom promjena u više područja.


Tako je, primjerice, prikazana pametnija aplikacija Camera koja može očitavati barkodove i prikazivati informacije koje oni sadrže te ih pohraniti ili podijeliti. Tu su i često tražene mogućnosti kao što su deinstalacija i povrat nativnih aplikacija, sigurnija aplikacija Settings kako bi se spriječile neovlaštene ili neželjene promjene, redizajnirana aplikacija Music s prilagodljivim izbornikom...

Više:Redmond Pie

iOS 10 Concept by Ralph Theodory