POSLUŽITE SE

Pet Googleovih dodataka za koje ne znate, a trebaju vam

24.04.2016 u 10:35

Bionic
Reading

Google ima nove aplikacije i značajke koje vam mogu biti korisne želite li, recimo, naučiti novi jezik, spremiti povzenice, poigrati se s fotografijama, vježbati sviranje...

Goals za Google Kalendar (Android, iOS)
Reminders, značajka dodana prošle godine u Google Kalendar, omogućila je dodavanje popisa stvari koje trebate obaviti. Goals je korak dalje u istom smjeru jer vam pomaže pri stvaranju dobrih navika i automatski pronalazi slobodan termin u rasporedu kako bi im se mogli posvetiti.

Jednostavan vodič pomoći će vam u dodavanju novih ciljeva (recimo, vježbanja ili učenja novog jezika) te ponuditi moguće vrijeme kad se možete njima baviti. Obavili ste što je trebalo? Označite kao završeno. Niste stigli? Kucnite na Defer i Kalendar će pronaći novi termin.

Goals in Google Calendar



Save to Google (Chrome, web)

Servis Pocket dobio je konkurenciju, zasad dostupnu tek kao proširenje za Chrome s ograničenim mogućnostima. Možete pohraniti bilo koju poveznicu ili slike iz Googleove pretrage te označiti ih tagovima. Nezgodno je što morate otvoriti google.com/save i logirati se kako bi ih vidjeli, a nema ni aplikacija za pametne telefone.


Google Nik (Windows, Mac)
Nik je zbirka plug-inova za uređivanje fotografija za Adobeov Photoshop i Lightroom koju je Google kupio prije koju godinu. Baš kao što su nedavno ugasili Picasu, tako su i obustavili sav rad na kolekciji. Dobra je vijest što su svi plug-inovi sad dostupni besplatno, umjesto po cijeni od 150 dolara.

Ima ih ukupno sedam: Analog Efex Pro (kao da fotkate starim kamerama), Color Efex Pro (filteri za korekciju boja), Silver Efex Pro (crno-bijele slike), Viveza (maske za boje i kontrast), HDR Efex Pro (HDR fotografija), Sharpener Pro (poboljšavanje pojedinosti) i and Dfine (smanjenje šuma).

Undo Edits za Google Photos (Android, iOS)
Google u Photos je dodao mogućnost povratka na izvornu fotografiju nakon uređivanja. Ne sviđa vam se kako izgleda nakon što se se poigrali s filterima i drugim postavkama? Nema problema, original je dostupan u nekoliko klikova. Besplatna značajka je zasad dostupna za desktop i Android, uskoro bi se trebala pojaviti i za iOS.

Metronom (Web)
Googleova tražilica obiluje raznim alatima, od sata koji može i odbrojavati do prijevoda i demografskih podataka. Ova će značajka biti korisna glazbenicima. Utipkajte u tražilicu 'metronome' i - bam! Eto ga. Vrlo ga je jednostavno koristiti. Ima raspon od 40 do 208 otkucaja u minuti. Funkcionira i na pametnim telefonima, pa ne morate nositi pravi metronom sa sobom.

Više:Make Use Of