NOVITETI

Google će integrirati '3D touch' u Android N

23.04.2016 u 07:24

Bionic
Reading

3D Touch koji je popularizirao Apple na novijim izdanjima iPhonea širi se posvuda. Neki proizvođači su vlastitim sustavima počeli raditi povrh Android platforme za omogućavanje zaslona osjetljivih na pritisak, a Google je rekao - može. Stoga će nadolazeći Android N nativno podržavati '3D touch'

Stranica The Verge je nedavno od Googlea dobila potvrdu kako će nadolazeće izdanje mobilne platforme Android potpuno podržavati zaslone osjetljive na različitu razinu pritiska. Takvo što su tražili proizvođači pametnih telefona i uređaja na Android platformi, a čini se da ih je dovoljno zainteresiranih za gotovo rješenje. Huawei je, primjerice, za svoje novije uređaje odlučio implementirati i vlastiti softver koji to omogućuje.

Naravno, samostalna izrada takvog sustava košta - i lakše je korištenje nečeg što već postoji. Kakve su pak radnje moguće u radu s uređajem koji podržava takve sustave može se vidjeti u filmiću stranice Phandroid:

Naravno, verzija za Android N (kojem će puno ime birati korisnici) se izgledno neće zvati '3D Touch' poput Appleove implementacije, no funkcionalnost je - ista.