PRIKLJUČITE SE PROSLAVI

Srce slavi 45. rođendan, evo što su pripremili

18.04.2016 u 16:03

Bionic
Reading

Sveučilišni računski centar (Srce) u tjednima koji su pred nama obilježava 45. godine postojanja. Ove godine predviđena su tri prigodna programska događanja

Rektor Ivan Supek je 29. travnja 1971. godine potpisao odluku o osnivanju Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu, tada jedinog sveučilišta u Hrvatskoj. Stoga se 29. travnja obilježava kao Dan Srca.

Ove godine predviđena su tri prigodna programska događanja.

Prvi će na rasporedu biti Dani otvorenih vrata, pod sloganom Uđite u računalni oblak. Svi zainteresirani će u četvrtak, 28. travnja od 15 do 18 sati i u petak, 29. travnja, od 10 do 14 sati uz stručno vodstvo moći razgledati podatkovni centar i provjeriti gdje čuvaju vaše podatke, kao i vidjeti kako izgleda računalna hala Srca. Najavite dolazak i rezervirajte vrijeme posjeta na helpdesk@srce.hr


Svečana sjednica bit će 3. svibnja, s početkom u 10 sati, tijekom kojeg će se čelni ljudi Srca osvrnuti na dosadašnji rad i postignuća te nove izazove koji su pred njima. Očekuje se kako će prisustvovati predstavnici Vlade, javne vlasti i akademske zajednice iz cijele Hrvatske.

Dani e-infrastrukture bit će održani od 23. do 25. svibnja. U planu je niz tematskih rasprava, predavanja i radionica vezanih uz usluge Srca, kao i nove teme od interesa u znanstvenoj i akademskoj zajednici.

Prvog dana bit će organizirane dvije panel rasprave pod nazivom Znanost, obrazovanje i e-infrastruktura. Raspravljat će se o pitanjima održivosti i financiranja istraživačke infrastrukture te o otvorenom pristupu i otvorenom obrazovanju. Drugi i treći dan rezervirani su za predstavljanje i raspravu naprednih e-infrastrukturnih usluga Srca potkrijepljene korisničkim prezentacijama.

Više:Dan Srca