AKO NISTE ZNALI

Znate li zašto je na Appleovim satovima uvijek 9 sati i 41 minuta?

11.04.2016 u 15:50

Bionic
Reading

Na promo fotografijama Appleovih gadgeta redovito se nalazi jedno te isto vrijeme - 9 sati i 41 minuta. Čini se slučajnim odabirom, no to nikako nije slučaj - posrijedi je svojevrsna tradicija, zadržana još od Jobsovog predstavljanja iPhonea

Neovisno o tom je li riječ o fotografiji MacBook Aira na kojem se 'vrti' OS X ili liniji tableta iPad, ili nečem trećem, sat uvijek pokazuje isto vrijeme. Sad već podaleke 2007. godine, 9. siječnja u 9:42 ujutro, Steve Jobs je otkrio iPhone. Izvorno je sav promo materijal koristio upravo to vrijeme. No, tu ne 'štima' u minutu kaka se može vidjeti danas. Zašto se stvar točno 'pomakla'?

Razlog za to je jednostavan - otkrivanje iPada. U tom trenutku bilo je 9:41 ujutro pa su se stvari dalje same 'pomaknule' za obilježavanje nove ere. Štoviše, Scott Forstall, tadašnja Appleova glava za razvoj iOS platforme, objasnio je kako su prezentacije u Appleu osmišljene tako da se glavno otkrivanje odvija oko 40. minute od početka, a slike novih uređaja tako su 'sinkronizirane' s njihovom prezentacijom.

Zanimljivo je da postoji i jedan izuzetak u toj priči - a to je Apple Watch, na kojem stoji vrijeme od 10 sati i 9 minuta. No i za to postoji razlog. Više detalja prikazuje Tech Insider filmić: