KONCEM OŽUJKA

HERE navigacijske aplikacije napuštaju Windows 10 trgovinu

16.03.2016 u 12:05

Bionic
Reading

HERE kartografska rješenja su bila jedno od ključnih argumenata za kupovinu Windows Phone uređaja prije svega nekoliko godina. Stvari su danas drugačije, jer će iz Windows 10 trgovine aplikacijama HERE povući aplikacije već koncem ožujka. Što se tiče Windows Phone 8 izdanja, pripadajuće HERE aplikacije će tek dobivati kritične zakrpe

Korisnici starijih pametnih telefona od Lumije 950 moći će i dalje koristiti HERE kartografske aplikacije (pod uvjetom da uređaje ne nadograde na Windows 10 Mobile), dok će vlasnici tog Microsoftovog pametnog telefona stvar moći koristiti tek do 30. lipnja.

'HERE aplikacije smo učinili kompatibilnima s Windows 10 operativnim sustavom zaobilaznim rješenjima, koja neće funkcionirati nakon 30. lipnja 2016. godine. Da bi nastavili pružati HERE aplikacije na Windows 10 platformi, morali bismo nanovo razviti aplikacije te smo donijeli poslovnu odluku da to ne učinimo', objasnio je glasnogovornik kompanije Pino Bonetti.


Njemački trio automobilskih divova lani je odlučio kupiti HERE odjel za kartografska rješenja od Nokije, a dogovor se nedavno i realizirao. U skladu s tim, analitičari su već ranije očekivali određene rezove.

Korisnici će se morati osloniti na druga rješenja poput Windows Maps, koji integrira HERE kartografiju. Ipak, s obzirom na loš(ij)u izvedbu te Microsoftove aplikacije, korisnici mobilne platforme iz Redmonda neće imati mnogo izbora. Sada bi bio idealan trenutak da Google svoj servis ponudi Microsoftu na korištenje, no takvo što je malo vjerojatno.