BIOMETRIJA NIJE SIGURNA

Smartfon možete otključati i listom papira

15.03.2016 u 12:25

Bionic
Reading

Tim s Državnog sveučilišta u Michiganu pokazao je kako je moguće zavarati senzore za otisak prsta na Samsungovom Galaxyju S6 i Huaweijevom Honoru 7 koristeći inkjet pisač

Biometrijska sigurnost sve je zastupljenija na top modelima pametnih telefona. Apple nudi Touch ID od iPhonea 5S, Samsung ga je uveo s Galaxyjem S5, a Microsoft se okrenuo prepoznavanju šarenice na Lumijama 950 i 950 XL. HP ima i jedno i drugo u svom gadgteu Elite X3.

Ta su sigurnosna rješenja od samih početaka imala problema s propustima koji mogu omogućiti neovlašteni pristup uređaju.

Još 2011. godine razvojni programer za Android Tim Bray opovrgnuo je tvrdnje kako značajka Face Unlock na Galaxy Nexusu s Androidom 4.0 može biti obmanuta pomoću fotografije vlasnika.

Na žalost, naknadno se pokazalo kako nije bio u pravu, a sigurnost uređaja s Googleovim operativnim sustavom ozbiljno je dovedena u pitanje.

Proizvođači su od tada poboljšali rješenja koja primjenjuju na pametnim telefonima. Ipak, daleko su još od idealnog.


Tim s Državnog sveučilišta u Michiganu pokazao je kako je moguće zavarati senzore za otisak prsta na Samsungovom Galaxyju S6 i Huaweijevom Honoru 7 koristeći inkjet pisač.

Upotrijebili su ispis otiska, dobiven fotografijom otiska prsta na printeru Brother MFC-J5910DW opremljenom srebrnom tintom visoke provodljivosti i prozirni film tvrtke AgiC.

AgiC, izvorno financiran kampanjom na Kickstarteru, stvorio je provodljivu tintu i prozirni film kako bi svima približio ispisivanje integriranih krugova. Upravo je provodljivost tinte pogodna za oponašanje stvarnog otiska prsta.

Kao što možete vidjeti u priloženom videu, lažni otisak prsta otključao je pametni telefon. Honor 7 se pritom nešto dulje opirao nego Galaxy S6, ali je ipak popustio.

Više:Neowin

Mobile Phone Fingerprint Spoof Attacks