NEOBIČNA GLASINA

HTC bi sljedeće tri godine mogao provesti radeći Nexus uređaje

11.03.2016 u 12:51

Bionic
Reading

HTC već duže vremena ima velikih problema na tržištu pametnih telefona, što je kompaniju dovelo do toga da počne eksperimentirati s drugim tržišnim segmentima poput virtualne stvarnosti, kamerica i drugih gadgeta. Naravno, to ne znači da od mobilnih uređaja odustaju i na koji način. Štoviše, niz novih glasina govori o tom kako bi HTC mogao sljedeće tri godine raditi Nexus uređaje za Google

Ovaj pomalo iznenađujući, ali ne i nerazuman poslovni potez mogao bi HTC-u osigurati kakav-takav oporavak, no za sada za njega nema nikakvih službenih potvrda. Izvor informacija se nalazi na kineskoj društvenoj mreži Weibo, uz dodatak da ove godine stižu dva nova Nexus HTC-ova pametna telefona, jedan dijagonale 5", a drugi dijagonale 5,5".

Partnerstvo Googlea i HTC-a je staro već godinama. Još 2010. godine svjetlo dana ugledao je HTC Google Nexus One, koji je u svoje doba bio prilično solidan uređaj, a slično se može reći i za tablet Nexus 9, kojeg je također radio HTC.

Za sada sve valja uzeti sa zrnom soli, no ako su informacije točne, potvrda bi mogla stići vrlo brzo, pred prva ozbiljnija Googleova događanja ove godine. LG je nedavno navodno potvrdio kako neće raditi na nasljedniku modela Nexus 5X, dok se Huawei još nije službeno oglasio.