UPOZNAJTE FREEDOM 251

Da, ovo je najjeftiniji pametni telefon na svijetu

18.02.2016 u 16:09

Bionic
Reading

Iako košta otprilike koliko i porcija ćevapa, ne može se reći kako model Freedom 251 ima šrot specifikacije

Indijska tvrtka Ringing Bells u prodaju pušta vjerojatno najjeftiniji pametni telefon na svijetu. Freedom 251 košta oko 25 kuna.

Za te novce - dovoljne za porciju ćevapa s lukom - nudi Android Lollipop 5.1, četverojezgreni procesor radnog takta 1,3 GHz, QHD IPS zaslon dijagonale četiri inča (10,2 centimetra), gigabajt RAM-a i osam GB memorije (proširivo do 32 GB) te stražnju kameru s 3,2 i prednju s tri megapiksela. Baterija je kapaciteta 1.450 mAh.

Bit će moguće njime pristupiti svim aplikacijama iz Googleovog dućana Play, iako vjerojatno neće moći pokrenuti neke od njih. Doći će s predinstaliranim aplikacijama za poljoprivredu i ribarenje, kao i s jamstvom na godinu dana.


Freedom 251 sastavljaju u Indiji, koristeći dijelove proizvedene u inozemstvu. Tvrtka Ringing Bells planira proizvodnju u potpunosti prebaciti u Indiju u roku od godinu dana.

Na tržištu te zemlje ne manjka jeftinih modela, uglavnom kineske proizvodnje, ali i najjeftiniji među njima su višestruko skuplji.

Ne zna se kako su u Ringing Bellsu uspjeli proizvesti tako jeftin smartfon - nagađa se kako je indijska vlada pomogla s poticajima, iako takav dogovor nije dosad objavljen.

Više:Independent