PROCURILE FOTKE

Samsungu se ovo neće svidjeti, znamo kako izgleda Galaxy S7

09.02.2016 u 10:27

Bionic
Reading

Do sajma Mobile World Congress u Barceloni preostali su tek dani, a glasine o tome što će Samsung predstaviti 21. veljače sve su jasnije. Iz Vijetnama tako stižu i prve konkretne fotografije Galaxyja S7, koje otrkivaju blago zakrivljenu stražnju stranu uređaja, magnezijski okvir i izostanak 'grbe' u kojoj je smještena kamerica

Za sada nije jasno je li stražnja ploha uređaja od kakvog staklenog materijala ili plastike, jer bi posrijedi mogao biti i prototip. S druge strane, čini se kako je okvir uređaja ovaj put od magnezijske slitine, a ne aluminija.

Vijetnamski portal otkriva još i ostale, do sada ponavljane detalje uređaja. Potvrđene su dvije verzije, jedna s Qualcommovim čipom Snapdragon 820 i druga sa Samsungovim vlastitim rješenjem, Exynos 8890. Potonja je brža za kakvih 15 posto, kako u CPU tako i u GPU testovima.


Čini se kako će Galaxy S7 serija dobiti i oznaku za vodootpornost, ali i mogućnost vrlo brzog punjenja. Zanimljivo je da Reviewdao.vn ne spominje i dvodnevnu bateriju, podatak koji se pojavio u nekim od ranijih glasina...

Stražnja kamerica će biti izvedena u novoj Britecell tehnologiji, a trebala bi pružiti bolje fotografije i video iako će biti nešto niže razlučivosti (12MP). Spomenute su čak i cijene, a dok će 'obični' Galaxy S7 koštati oko 740 dolara, Galaxy S7 Edge bi mogao koštati i do 900 dolara.

Početak prodaje globalno se očekuje početkom ožujka