URADI SAM

Kada Googleovac radi ogledalo dobijemo ovakvo 'čudo'

10.02.2016 u 06:38

Bionic
Reading

Max Braun poželio je futurističko ogledalo u kupaonici. Nije ga mogao kupiti pa ga je - napravio

Nakon što je shvatio kako trgovine ne nude pametna ogledala kakva možemo vidjeti u filmovima koji se odigravaju u budućnosti, Braun se dao u potragu za dijelovima. Bilo ih je, kaže, lako naći, kao i upute kako sastaviti takav dio opreme za kupatilo.

Kako bi napravio vlastiti gadget iz domene pametne kuće, naručio je dvosmjerno ogledalo, zaslon i kontroler te hrpu komponenti te drugih potrepština. Uz puno volje i ponešto eksperimentiranja, došao je do prvog završenog proizvoda.

Desno od odraza svog lica smjestio je prikaz sata i datuma, s lijeve strane podatak o tome kakvo je vrijeme te prognozu za iduća 24 sata. Ispod su naslovi vijesti. Zasad su tekst i sličice uglavnom jednobojni, ali planira im dodati malo boje.


Računalni kod koristi nekoliko jednostavnih API-jeva za Android te Forecast za vremensku prognozu i agenciju Associated Press za vijesti.

Braun u planu ima dodati i prikaz podataka o prometu, podsjetnike i, s vremenom, sve što nudi Google Now.

Zaslon je nekoliko milimetara tanak i uklopljen kao sloj dvosmjernog zrcalnog stakla i vrata kupaonskog ormarića.  Pametno ogledalo nije zamislio kao sučelje za interakciju već pregled. Osvježavat će se automatski, a ugradio je i sučelje za glasovno pretraživanje.

Prototip je još uvijek u razvoju, pogotovo softver. Braun još eksperimentira s nizom uređaja s kojima će povezati svoje ogledalo, poput Chromecasta, Nexus Playera i Fire TV Sticka.

Više:Medium