EFEKT BULLET TIME

Ova luda snimka napravljena je iPhoneom, a izgleda fenomenalno

08.02.2016 u 15:11

Bionic
Reading

U posljednje vrijeme sve je više tehnoloških gadgeta koji ljubiteljima ekstremnih sportova ili tek hobistima omogućavaju snimanje nevjerojatnih filmskih uradaka. No dok za te potrebe niču skupocjeni dronovi i posebne kamere sa sustavima stabilizacije slike, skijaš Nicolas Vuignier fenomenalan rezultat dobio je korištenjem iPhonea koji vrti oko sebe velikom brzinom

Vuignier za sada nije otkrio detalje na koji način je izveo da ga uređaj tako dobro prati pri vrtnji, no spomenuo je kako radi na novom filmiću u kojem će demonstrirati na koji način je stvar izvedena tako uspješno. U filmiću se, doduše, vidi kako je uređaj barem jednom niti vezan za skijaša, no u nekim kadrovima ih ima i više.

Autor prema stranici PetaPixel navodi kako je protekle dvije godine proveo razmišljajući i razvijajući točno način na koji bi mogao izvesti ovakve snimke pomoću običnog iPhonea.

Naravno, teško je naći neke druge primjene za ovakvu vrstu snimanja brzinom metka (bullet time), no jednako teško je reći da efekt nije fenomenalan: