BESPLATNA EDUKACIJA

Riječani, posjetite Startup Europe Week!

02.02.2016 u 19:21

Bionic
Reading

U srijedu, 3. veljače, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke (Korzo 16) bit će održan 'Startup Europe Week Rijeka'

'Startup Europe Week Rijeka' organizira Visoka poslovna škola PAR iz Rijeke u suradnji s Odjelom za poduzetništvo Grada Rijeke.

Riječ je o događanju koje se tijekom prvog tjedna veljače odvija istovremeno u četrdesetak zemalja i više od 200 gradova Europe, a koje je pokrenula Europska komisija u sklopu svoje inicijative 'Startup Europe'. Posvećeno je informiranju poduzetnika o svim mogućnostima koje im se lokalno nude kako bi razvili vlastite startupove.

Naglasak je stavljen na potporu institucija i organizacija koje podržava Europska unija, ali će u 'Startup Europe Wee'k biti uključeni svi ključni igrači lokalnog startup ekosustava, poput investitora, anđela, savjetnika pa i medija koji prate startupe


U Rijeci će kroz dva panela - 'Institutional support for startups in the region' i 'Inspiring startup success stories & the key challenges of a startup ecosystem' - zainteresiranima će biti predstavljena startup zajednica i mogućnosti koje ona pruža.

Partneri na projektu su Riječka razvojna agencija Porin i Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci. Događaju će u ime Grada Rijeke prisustvovati zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić.

Osim u Rijeci, bit će održano u Šibeniku (također 3. veljače) te u Zagrebu (4. i 5. veljače).

Sva događanja bit će besplatna i u praksi će biti najsličnija većim meetupima ili manjim konferencijama za stotinjak osoba tako da će broj mjesta biti ograničen.