NEVJEROJATNA BROJKA

Milijardu ljudi na svijetu koristi WhatsApp!

02.02.2016 u 10:58

Bionic
Reading

Nešto više od četiri mjeseca bilo je potrebno predstavnicima najkorištenije aplikacije za komunikaciju da na svoju stranu privedu 100 milijuna novih korisnika. Mark Zuckerberg upravo se pohvalio brojkom od milijardu aktivnih korisnika WhatsAppa

'Zajednica korisnika WhatsAppa udvostručila se otkako smo preuzeli kompaniju. Dodali smo mogućnost telefonskih poziva obitelji i prijateljima gdje god se na svijetu nalazili, uklonili smo pretplatni model i servis vam ponudili besplatno, a sada radimo na tome da korisnicima diljem svijeta omogućimo jednostavniju komunikaciju s poslovnim subjektima', napisao je između ostalog Mark Zuckerberg na Facebooku.

Prije dvije godine, kada je Facebook za 22 milijarde dolara preuzeo WhatsApp, ovaj servis koristilo je oko 500 milijuna korisnika, a sada su se pohvalili impresivnom okruglom brojkom. Malo je servisa i usluga na svijetu koje se mogu pohvaliti takvim dostignućem.

Da podsjetimo, Facebook je WhatsApp preuzeo tijekom 2014. za 22 milijarde dolara, usprkos tome što je za prethodnu godinu zabilježila neto gubitak od 138,1 milijun dolara. U Bloombergu su procijenili kako je Facebook platio oko 55 dolara po korisniku, od kojih je svaki donio oko tri centa prihoda.

Impresivno!

One billion people now use WhatsApp. Congrats to Jan, Brian and everyone who helped reach this milestone! WhatsApp's...

Posted by Mark Zuckerberg on Monday, February 1, 2016