SAMSUNGOV LJEPOTAN

Galaxy S6 Edge: jedinstven, elegantan i siguran

18.01.2016 u 20:00

Bionic
Reading

Izrađen od metala i stakla, Galaxy S6 edge je spoj elegantnog dizajna i vrhunskih performansi koji nudi impresivno iskustvo gledanja sa zakrivljenim ekranom s obje strane

Staklo zaslona je Corningovo, otporna i izdržljiva generacija Gorilla 4, koje dolazi u paleti živopisnih boja. Uređaji sa staklom Gorilla 4 u 80 posto slučajeva prođu bez oštećenja nakon udarca u oštar predmet, dok se standardno staklo razbije svaki put.

QHD Super AMOLED ekran dijagonale 5,1 inča (12,9 centimetara), razlučivosti 2.560 puta 1.440 piksela, donosi iznimnu gustoću piksela od 577 ppi. Poboljšana je vidljivost na otvorenom uz osvjetljeniji ekran (600 cd/mm).

Tanak sedam milimetara i težak 132 grama, Galaxy S6 edge ispod haube krije prvi mobilni procesor od 14nm s platformom od 64 bita na svijetu, novi memorijski sustav LPDDR4 i flash memorija UFS 2.0 osiguravaju snažnije performanse i veće brzine memorije uz manju potrošnju energije.

Prvi kodek na svijetu, baziran na hardveru 1440P/VP9, omogućava gledanje video materijala visoke rezolucije uz manju potrošnju energije.

Opremljen je vrhunskom prednjom i stražnjom kamerom. Objektivi f1.9 i senzori visoke rezolucije na prednjoj (pet MP) i stražnjoj (16 MP) kameri uređaja pružaju odličnu kvalitetu slike, čak i u mraku. Prednja (selfie) kamera omogućuje fotografije bez zamagljivanja uz veći auto fokus.

Značajke kao što su Auto Real-time High Dynamic Range (HDR), Smart Optical Image Stabilization (OIS) i IR Detect White Balance osiguravaju napredno podešavanje osvjetljenja i besprijekorna fotografska rješenja.

Značajka Quick Launch omogućuje korisnicima brz i izravan pristup kameri s bilo kojeg ekrana za samo 0,7 sekundi, jednostavnim duplim klikom na tipku za početni ekran.

Može se pohvaliti ugrađenom certificiranom tehnologijom za bežično punjenje WPC i PMA, što ga čini kompatibilnim sa svakim bežičnim punjačem koji se nalaze na tržištu koji podržava navedene standarde.

Punite li kablom, bit će i do 1,5 puta brži od prethodnika, a deset minuta punjenja osigurava oko četiri sata korištenja.


Zahvaljujući sustavu Samsung Pay Galaxy S6 edge možete koristiti za mobilno plaćanje. Zaštićena sigurnosnom platformom Samsung KNOX, skeniranjem otiska prsta i naprednim tokenom, usluga Samsung Pay koristi tehnologije NFC i MST, omogućujući jednostavno i sigurno plaćanje.

Spreman je za trenutno korištenje u korporativnom okruženju, s poboljšanim rješenjima MDM i KNOX, pojednostavljujući i poboljšavajući upravljanje mobilnim uređajem.

U slučaju gubitka uređaja značajka Find My Mobile štiti korisničke podatke zahvaljujući brojnim rješenjima koja se mogu aktivirati na daljinu, kao što je Reactivation lock. S poboljšanim senzorom otiska prsta osigurava brzu potvrdu identiteta te zaštitu šifriranih podatke u sigurnoj memoriji.

Uređaj je moguće nabaviti u Hrvatskom Telekomu