NEMA VIŠE PROXYJA

Netflix će stati na kraj svima koji muljaju

15.01.2016 u 10:39

Bionic
Reading

Svi koji su do sada koristili Netflix na ‘polulegalan’ način, upotrebom raznih proxy servera kako bi imali pristup cijeloj bazi ovog servisa, uskoro to više neće moći činiti

Dolazak Netflixa, servisa za stream filmova, serija i drugih televizijskih sadržaja, u Hrvatsku izazvao je oduševljenje brojnih korisnika. S druge strane prvotno oduševljenje je jednako tako brzo splasnulo kada su uvidjeli da je servis u našoj zemlji donekle okljaštren.

Naime, s obzirom na to da su na našim prostorima telekom i IPTV operaterima selektivno već ranije prodana prava na određene serije ili filmove, oni nisu mogli biti ponuđeni putem Netflixa. Ova činjenica izazvala je bijes mnogih te ih je ponukala da pokušaju pronaći način na koji bi zaobišli ovaj oblik zaštite.

To je prilično jednostavno korištenjem različitih alata za lažiranje korisničke lokacije, a čime bi korisnicima bio omogućen pristup potpunoj bazi Netflixa. Predstavnici servisa na službenom blogu objavili su pak da će uskoro onemogućiti sve koji koriste Netflix na taj način, odnosno zaobilaze regionalnu zaštitu.

‘U nadolazećim tjednima onima koji koriste proxyje i razne unblockere bit će omogućen pristup isključivo sadržajima koji su dostupni ostalim korisnicima u državi u kojoj se nalaze’, stoji između ostalog u objavi na Netflixovom blogu. U istoj objavi David Fullagar, direktor odjela sadržaja u Netflixu, najavio je da se predstavnici servisa trude kako bi svim korisnicima ponudili jednako iskustvo korištenja gdjegod da se nalazili.

Od sličnih servisa, u Hrvatskoj je dostupna usluga Pickbox, također online streaming servis koji omogućuje gledanje više od 2500 sati prevedenog sadržaja, sastavljenog od hit serija kao što su 'Zvjezdane staze: Nova generacija', 'Sherlock', filmovi, regionalne premijere, Disneyjevi crtići i filmski klasici, a u posebnoj rubrici Hotbox Pickbox donosi nove epizode serija samo 24 sata nakon njihovih svjetskih premijera.

Pickbox je dostupan korisnicima na dva ili tri uređaja, i to bez ugovorne obaveze, za samo 38 kuna mjesečno.