NOVITETI

Samsungov pametni sat radit će i na iOS-u

08.01.2016 u 15:40

Bionic
Reading

Samsung je na sajmu CES predstavio 2-u-1 tablet računalo Galaxy TabPro S i dvije verzije pametnog sata Gear S2, jedan s platinastim i drugi s 18-karatnim kućištem boje ružičastog zlata

Novi pametni sat Gear S2 classic opremljen je tehnologijom NFC kako bi ponudio uslugu Samsung Pay koja će biti dostupna korisnicima u SAD-u početkom godine.

U partnerstvu s dizajnerima kao što je Colombo predstavio je liniju remena za Gear S2, kao i kreativna i zabavna kućišta u suradnji s dizajnerima kao što su Keith Haring, Jean-Michael Basquiat, Jeremyville i Burton Morris.

Novi Gear S2 classic bit će dostupan početkom veljače s kućištem boje ružičastog zlata i kožnim remenom boje slonovače, kao i u inačici s platinastim kućištem i kožnim remenom crne boje. Prema najavama, uskoro bi se trebao moći povezati s uređajima s Appelovim operativnim sustavom iOS.


Tablet računalo Galaxy TabPro S za operativni sustav ima Windows 10 (Home ili Pro). Prvi je uređaj s tim OS-om i Super AMOLED zaslonom osjetljivim na dodirna tržištu. Posjeduje, tvrde u Samsungu, potpunu funkcionalnost računala za privatne ili poslovne korisnike.

Prvi je i uređaj s novim Windowsima koji podržava LTE Cat 6 (teoretska najveća brzina prijenosa podataka do 300 Mbps).

Debljine je 6,3 milimetra i težine 693 grama. Dolazi s tipkovnicom u punoj veličini i fleksibilnom spojnicom. Baterija bi se trebala napuniti za 2,5 sata i omogućiti do 10,5 sati rada. Višenamjenski utor (s HDMI, USB A i C priključcima) kao i Bluetooth Pen dostupni su zasebno.

Početna cijena je 999 eura.