WINDOWS 10 TABLET

Samsung uskoro otkriva Galaxy TabPro S

06.01.2016 u 09:20

Bionic
Reading

Nakon klimavih začetaka tabletom Surface, industrija je u posljednje vrijeme poludjela za tim formatom uređaja - tabletima koji spajanjem tipkovnice postaju poput prijenosnika. Upravo od potonjih je ne tako davno odustao Samsung, nakon što nisu imali značajnijeg prodajnog uspjeha u Europi. Čini se kako se modelom Galaxy TabPro S žele vratiti na tržište zahvaljujući uspjehu Windows 10 operativnog sustava...

Galaxy TabPro S otkrio je Evan Blass (@evleaks), iako za sada nisu poznate tehničke karakteristike uređaja koji bi se mogao otkriti na ovogodišnjem sajmu CES u Las Vegasu. Tko se sjeća prethodnih Tab modela, bit će jasan dizajnerski smjer ovog Windows uređaja.

Posebno je zanimljivo da će za razliku od prethodnih uređaja ovaj ostaviti naziv Galaxy u imenu, iako je riječ o računalu na Windows 10 operativnom sustavu. Baš poput ostalih noviteta u ovoj kategoriji 2-u-1 uređaja, Galaxy TabPro S moći će koristiti dodatnu tipkovnicu s touchpadom, baš kao kod Microsoftovog Surfacea.

Samsung bi uređaj mogao predstaviti već na prvi dan CES-a 2016, a više informacija sasvim sigurno vrijedi očekivati uskoro.