BAŠ KAO S MESSENGEROM

Facebook nas tjera na korištenje još jedne aplikacije

16.12.2015 u 06:56

Bionic
Reading

Facebook će uskoro dokinuti podršku za sinkroniziranje fotografija te nas pop-up obavijestima natjerati na preuzimanje i korištenje aplikacije Moments

Ako želite i dalje imati pristup fotografijama koje ste privatno sinkronizirali na svom mobitelu, više ih nećete naći u odvojenom albumu na Facebooku, već u sklopu nove aplikacije.

Facebook nas tom aplikacijom već šopa više nego što je to bio slučaj s drugim njegovim samostalnim aplikacijama, putem News Feeda i integracije s Messengerom. Može se naslutiti kako u njoj vide potencijal za masovno korištenje.

Aplikacija omogućuje privatno dijeljenje fotografija s odabranim prijateljima. Kad podijelite fotografiju, poslat će prijateljima poruku u vidu obavijesti i Messengerom. Zahvaljujući podršci i promociji, fino se penjala na top listama trgovina online.

Mogućnost sinkronizacije fotografija uvedena je prije nekoliko godina kako bi mobilnim korisnicima olakšala upravljanje i upload na Facebook. Vrtila se u pozadini i smještala fotografije u privatni album, gdje su mogle biti obrađene, podijeljene ili obrisane.


Facebooku je bila važan alat za povratak korisnika i njihovo dulje zadržavanje na njegovim stranicama. Zamjeniti tu funkcionalnost dediciranom aplikacijom smion je potez, u rangu sa zamjenom ugrađene aplikacije za chat Messengerom, što je iritiralo (i još uvijek iritira) mnoge među nama.

Facebook vjerojatno opet neće pokazati puno razumijevanja za naše frustracije. Messenger je zauzeo prva mjesta po broju preuzimanja, Moments će vjerojatno slijediti njegovim stopama.

Prebacite li se na Moments, prethodno sinkronizirane fotografije bit će dostupne u aplikaciji. Ako ne želite instalirati Moments, moći ćete ih preuzeti na svoje računalo kao .zip datoteku ili obrisati u svom korisničkom profilu.

Podrška za dosadašnje usklađivanje bit će dokinuta 10. siječnja. Nije jasno kakav će to utjecaj imati ona korisnike u Europi, doduše. Kako Moments koristi tehnologije prepoznavanja lica za sugeriranje s kime ćete dijeliti fotografije, nije bila dostupna na Starom kontinentu zbog strožih zakona o zaštiti privatnosti. Za pretpostaviti je kako će izdati zasebnu aplikaciju koja ne koristi te tehnologije.

Više:Tech Crunch