CONVERGENCE EMEA

Što nam donosi novi Office 365 za poslovnjake?

01.12.2015 u 15:17

Bionic
Reading

Microsoft je na godišnjoj konferenciji 'Convergence EMEA' predstavio nove mogućnosti Officea 365 za poslovne korisnike, sustav za upravljanje odnosa s kupcima CRM 2016 te uslugu PowerApps

Nove funkcionalnosti softverskog paketa Office 365 predstavljaju dosad najveću nadogradnju tog programskog rješenja, kažu u Microsoftu.

Najznačajnije novosti predstavljaju nove funkcionalnosti u Skype for Business. Od sad ćete moći koristiti jednu platformu za sve potrebe vezane uz održavanje sastanaka i glasovne usluge. Kod nas, to podrazumijeva usluge Skype Meeting Broadcast te Cloud PBX, budući da usluge PSTN Conferencing i PSTN Calling tek trebaju doći u našu regiju.

Skype Meeting Broadcast omogućuje organizatoru kreiranje sastanka u kojem može sudjelovati čak deset tisuća (dosad najviše 250). Sudionici tijekom poziva mogu preuzimati prezentacijsku ulogu, razmjenjivati materijale i poruke te ostvariti video vezu, sve to s bilo kojeg uređaja i pretraživača.

Cloud PBX omogućava korištenje Officea 365 kao središnjem mjesta za upravljanje komunikacijom, mailovima te arhiviranje podataka i kolaboraciju u tvrtkama. Korisnici mogu primati i odašiljati pozive putem aplikacije na svom mobilnom uređaju ili računalu koja ih povezuje s oblakom.


U Microsoftu procjenjuju kako ova usluga smanjuje za 30 do 50 posto troškove kompanija za održavanje infrastrukture koja se nalazi na lokaciji korisnika.

Office 365 enterprise trebao bi donijeti nove i bolje analitičke mogućnosti te transparentnost i bolju zaštitu podataka. Tako Delve Analytics donosi uvide u potrošnju vremena, Power BI omogućava još veće brzine pri analizi podataka te bolje razumijevanje kroz interaktivne izvještaje i vizualne prikaze, a Office 365 Advanced Discovery donosi strojno učenje i tekstualnu analitiku, čime se smanjuju troškovi i rizici prilikom obrade velike količine podataka.

Customer Lockbox pruža klijentima veću transparentnost i jedinstvenu kontrolu nad podacima u oblaku, primjerice kroz davanje odobrenja administratorima prilikom održavanja sustava, a uz to omogućena je dodatna zaštita protiv nepoznatih malvera i virusa kroz prepoznavanje priloga i moguće zaraženih linkova.


Predstavljeni su i Microsoft Dynamics CRM 2016 te Power Apps. Microsoft Dynamics CRM 2016 je dostupan kao mrežna usluga, ali i za ugradnju na lokaciji. Dynamics CRM 2016 je najopsežnija verzija sustava za upravljanje odnosima s klijentima, a uključuje inovacije u području komunikacije, mobilnosti i usluga s bitnim poboljšanjima produktivnosti, pomažući tvrtkama i zaposlenicima u izravnom kontaktu s kupcima.

Također, kroz mogućnosti strojnog učenja s platforme Azure, CRM 2016 donosi inteligentne opcije putem kojih stručnjaci za prodaju, marketing i usluge mogu brže donositi odluke i djelovati te aktivnu komunikaciju i upravljanje odnosima s kupcima glasovnom naredbom. Microsoft je ovog mjeseca najavio i sljedeću verziju najnaprednijeg poslovno-informacijskog sustava Dynamics AX.

PowerApps predstavlja softverske usluge koje omogućuju tvrtkama svih veličina povećati vrijednost postojećih sustava i podataka kako bi se osiguralo da su zaposlenici u mogućnosti pristupiti informacijama koje su im potrebne za produktivnost. Usluga omogućuje tvrtkama da razviju razne aplikacije - od najjednostavnijih, kao što su istraživanje među zaposlenicima do dugoročnih poslovno važnih programa.